Opening Hudson’s Bay uitgesteld naar voorjaar 2019

De opening van Hudson’s Bay in het voormalige Amstelveense  V&D-pand is uitgesteld tot het voorjaar van 2019. De verwachting was dat het Canadese warenhuis in september 2018 haar deuren zou openen. In het Algemeen Dagblad  maakt het bedrijf echter bekend dat dit niet het geval is.

Hudson’s Bay verkeert in zwaar weer. Daarom zal de warenhuisketen slechts zeventien filialen openen in Nederland in plaats van de eerder aangekondigde twintig. Tot nu toe zijn twaalf vestigingen geopend: Den Haag, Leiden, Breda, Tilburg, Den Bosch, Maastricht, Zwolle, Almere, Amsterdam en Rotterdam. De hooggespannen verwachtingen worden echter niet waargemaakt.

De vertraging in Amstelveen heeft geen bouwtechnische oorzaak. Binnen het gehele traject van de implementatie van de Hudson’s Bay is vertraging opgelopen en daarom is gekozen om de openingsdatum van Amstelveen op te schuiven. Hudson’s Bay wil tegenover RTVA niet ingaan op de oorzaak van de algehele vertraging.

Stefaan Le Clair, directeur van Hudson’s Bay, ontkent overigens dat er problemen zijn: “De verkopen vallen mij niet tegen. We zijn pas vijf maanden bezig. In die korte tijd hebben we met een compleet nieuw team een ongelooflijke prestatie neergezet. Maar er is nog veel werk aan de winkel. Vooral in Amsterdam; daar hadden we meer van verwacht.”