Subsidie internationale School Amity roept vragen op bij CU

De ChristenUnie heeft aan het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over de subsidie van ongeveer € 1,5 miljoen voor de nieuwe internationale school die zich in Amstelveen gaat vestigen, de Amity International School Amsterdam. De ChristenUnie stelt de vragen naar aanleiding van een artikel op de site ‘Follow the money’. RTVA berichtte hier maandag over.  

In het artikel van Follow the money gaat het om een onderzoek naar de besteding door gemeenten van gelden aan het internationaal onderwijs. Als voorbeeld wordt beschreven de totstandkoming van de subsidie aan de Amity International School die in het voormalige gebouw Van Leer-gebouw aan de Amsterdamseweg wordt gevestigd. Amsterdam en Amstelveen geven samen € 2,5 miljoen aan deze school. De ChristenUnie maakt zich zorgen over de gang van zaken rond de totstandkoming van deze school.

“De ChristenUnie heeft een aantal vragen rond de subsidieverlening. Wij vragen ons af of er een goede kosten-batenanalyse van de vestiging van Amity in Amstelveen is gemaakt en of Amstelveen hierbij betrokken is? Is het juist dat veertien docenten al aan het begin van het schoolseizoen zijn aangenomen, en nu de school nog steeds niet van start is gegaan, werkloos thuis zitten? Welke actuele verwachtingen heeft het college over de datum dat de school daadwerkelijk van start kan gaan? Welke actie gaat het college ondernemen als de inschrijving van leerlingen uitblijft en de school onverhoopt niet open gaat; is de subsidie dan nog terug te draaien? Had de subsidie voor Amity niet beter ingezet kunnen worden voor het reguliere onderwijs in Amstelveen, bijvoorbeeld om het vestigingsbeleid voor leraren die werkzaam willen zijn op scholen in Amstelveen, te verbeteren?”, aldus Bert de Pijper.

Foto Amity: Henk Stoffels