Theo van den Boogaard (aka Theo Bogart) treedt op bij Venstra

Theo van den Boogaard (aka Theo Bogart) treedt op vrijdag 16 februari in boekhandel Libris Venstra op met zijn nieuwste act. Hij illustreerde songs van Bob Dylan. Tekst en tekeningen zijn samengebracht in het boek Theo Bogart – Bob Dylan Illustrated. Theo zingt de teksten en speelt mondharmonica en Wim Veenhof begeleidt hem op de piano.

Zijn illustraties worden op groot scherm geprojecteerd. Theo’s tekeningen zijn geen lang aangehouden stills die een sfeer neerzetten maar illustreren beeld voor beeld elke zin uit de liedtekst. Een compleet “stripverhaal” per song trekt aan je ogen voorbij. Pascale Lefebvre verzorgt de technische ondersteuning. Een volgend boek is in de maak en daaruit zijn op 16 februari ook andere Dylansongs te horen en te zien.
Bij deze gelegenheid signeert Theo ook zijn boeken.

Over Theo van den Boogaard
Theo van den Boogaard werd geboren op 25 maart 1948 in Castricum. Van jongs af aan tekende Theo strips. Zijn eerste gedrukte stripboek kwam uit toen hij zestien was.Vanaf zijn zeventiende tekende hij voor het pop/undergroundblad Hitweek, later Aloha, zodat hij na zijn eindexamen gymnasium-alpha in 1967 aan zijn “professionele carrière” kon beginnen in Amsterdam.
Werk in opdracht en zogenaamd ‘vrij werk’ wisselen elkaar sindsdien steeds af. Daarbij experimenteert Theo er lustig op los in stijl en beeldtaal.

Datum: 16 februari 2018
Toegang: €5
Tijd: 19:30 − 21:00
Aanmelden: info@venstra.nl