Trotse sportkampioenen gehuldigd op Amstelveens Sportgala

Ze zijn apentrots en afgelopen vrijdag zijn ze gehuldigd: de Amstelveense sportkampioenen. In een volle aula van het Amstelveen College werden prijzen uitgereikt aan de sporters die in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd. Grote winnaar is voetballer Katja Snoeijs, die door de aanwezigen op het gala werd verkozen tot sporter van het jaar.

Een overzicht van alle sporters die in de prijzen zijn gevallen:

  • Sportvrijwilliger van het jaar: Erik Roosendaal voor zijn verdiensten bij schaakclub Zukertort en Samantha Looyen van dansschool Dance Improvement
  • Sportvereniging van het jaar: hockeyvereniging Myra. De club ontving een cheque van 2500,- van wethouder Peter Bot, die de club zal gebruiken voor het verbeteren van de hockeyvelden.
  • Rabostimuleringsprijzen voor jong talent: bij de jongens won karateka Boyd van Leeuwen, bij de meisjes viel veelzijdig zwemtalent Amber Celie in de prijzen. De aanmoedingsprijs voor jong talent is gegaan naar het 9-jarige karatetalent Alen Skrijelj.
  • Sporter van het jaar 2017. In de zaal kon het publiek via de smartphone stemmen, en koos voor voetbalster Katja Snoeijs. Zij kon zelf niet aanwezig zijn; haar zus Carien Snoeijs nam de prijs voor haar in ontvangst. Andere genomineerden waren zwemmer Erwin Zuidervelt en paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru.