Verkeersonderzoek op de N201

Op de N201 tussen Hilversum en Schiphol vindt van 5 tot en met 18 maart een verkeersonderzoek plaats in opdracht van de provincie Utrecht. Langs het gehele traject worden camera’s geplaatst die in kaart brengen waar voertuigen de N201 op rijden en deze weer verlaten.

De N201 is binnen onze buurprovincie de weg met de meeste vertragingen. Daarom is gestart met het programma Toekomst N201, waarin de provincie met gebruikers, omwonenden en andere belanghebbenden werkt aan een toekomstbestendige N201. Hiervoor is onder andere inzicht nodig in de verkeersstromen op de N201.

De geplaatste camera’s registreren voertuigen die de N201 op rijden of verlaten op basis van kenteken. Daarmee is bekend wat de herkomst en bestemming is van diverse voertuigen, maar ook of het gaat om een personenauto of vrachtwagen. Bureau Trajan uit Amsterdam voert het onderzoek uit en anonimiseert de kentekens na verwerking. De onderzoeksresultaten zullen naar verwachting in mei dit jaar beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over het programma en het verkeersonderzoek kan gekeken worden op de website van de provincie Utrecht. Ook de onderzoeksresultaten zullen via deze website te verkrijgen zijn.