Leerzame voorjaarsvakantieactiviteiten in de bieb

Voor kinderen van 4 t/m 14 jaar is in de voorjaarsvakantie veel op te steken in de filialen van Bibliotheek Amstelland. Van maandag 26 februari tot en met donderdag 1 maart kun je meedoen aan verschillende uitdagende en educatieve workshops over (digitale) techniek en wetenschap.

De workshops van Mad Science laten je ontdekken hoe wetenschap en techniek het dagelijks leven beïnvloeden. Stel jezelf de vraag wat je zou doen met ijs dat niet kan smelten of als je een astronaut zou zijn, hoe ziet je leven er dan uit? Als je liever met beide voeten op de grond blijft dan kan je lekker experimenteren met atomen en moleculen, net zoals een echte scheikundige. Tenslotte kan je er voor kiezen om op speelse wijze kennis te maken met digitale technologie en zo je eigen sticker ontwerpen in het MaakLAB. De workshops worden op verschillende dagen in de voorjaarsvakantie gegeven op verschillende locaties.

De bibliotheek start de week op maandag 26 februari van 11.15 tot 12.00 uur in Bibliotheek Stadsplein met Mad Science: IJzige avonturen (leeftijd 4 t/m 6 jaar). Op dinsdag 27 februari van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Uithoorn is Mad Science met Leven in de ruimte (leeftijd 6 t/m 12 jaar). Woensdag 28 februari van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Westwijk kan je aan de gang met Mad Science: Chemische reacties (leeftijd 6 t/m 12 jaar). De week wordt afgesloten op donderdag 1 maart. Van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 15.00 kan je (leeftijd 6 t/m 14 jaar) in bibliotheek Stadsplein je eigen sticker ontwerpen en uitsnijden met de vinylsnijder in het MaakLAB. Deze workshop is in samenwerking met Waag Society opgezet.

Meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl of vraag er naar in een van de Amstelland Bibliotheken. Prijzen vanaf zes euro. Wees er op tijd bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per workshop.