Voorstelling Arjan Erkel ‘Vrijheid van denken en doen’ in Griffioen

De ontvoering van Arjan Erkel in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws. In zijn voorstelling Vrijheid van denken en doen vertelt Erkel hoe hij onder de grond werd vastgehouden in een hok van twee bij anderhalve meter, vol angst en onzekerheid over een goede afloop. Donderdag 8 februari is de voorstelling in cultuurcentrum Griffioen te zien.

Hij neemt het publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij verkeerde, waar verandering van gewoonten en verbinding maken met de nieuwe werkelijkheid noodzakelijk waren om te overleven. Hij vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers.

Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Erkel troost en steun. Het zingen en neuriën van liedjes die hem herinnerden aan vrolijke en vervelende gebeurtenissen uit zijn leven tot dan toe, gaf hem kracht en energie. In het bijzonder Oerend Hard van de band Normaal werd Erkels houvast. Daarom neemt Erkel voormalig Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp mee op tournee.

Donderdag 8 februari, aanvang 20.30 uur.
Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen