Filosofe Els Kuypers geeft lezing in bibliotheek Stadsplein

AMSTELVEEN – April is de maand van de filosofie. Daarom worden door het hele land Filosofie lezingen georganiseerd. In Amstelveen nodigde Boekhandel Libris Venstra Els Kuypers uit voor de lezing ‘Het nieuwe moeten, vragen om cultuur’, naar haar gelijknamige boek dat verscheen bij uitgeverij Ijzer. Filosofe Els Kuypers is neerlandica en freelance docente. Zij geeft cursussen en workshops op het gebied van taal, filosofie en spiritualiteit.

Het nieuwe moeten is een pleidooi voor een bewuste en kritische levenshouding. Een aansporing om – individueel én collectief – een vinger aan de pols te houden bij alles wat ons als vanzelfsprekend wordt voorgeschoteld. In laatste instantie een zoektocht naar ruimte. Nieuwe ruimte om samen te leven. Maar ook ruimte ten opzichte van de technologie. Zonder vrije geest, ons kostbaarste zoekinstrument, zal het niet gaan. Dus wat is onze vraagstelling? Welke route kiezen we naar de nieuwe tijd.

De lezing is woensdag 4 april om 19.30 uur, in de boekhandel aan het Stadsplein. Aanmelden kan in de winkel, via www.venstra.nl of info@venstra.nl. Bellen mag ook via 0206- 419880 .