Actie lokale zenders ‘Let’s Make Memories’ brengt bijna 12.000 euro op

AALSMEER – De actiedag Let’s Make Memories is een groot succes geworden. Onder andere zes lokale omroepen, een dertigtal sporters, honderden kinderen, tientallen wandelaars hebben met elkaar meer dan €11.500,- opgehaald. De verwachting is dat de uiteindelijke dagopbrengst ruim boven de €13.000,- uit komt.

Oprichter van de stichting is Thinka Sanderse: “Ik had nooit verwacht dat we zo ver zouden komen. Met de stichting zijn we na elf maanden op een plek waarvan ik dacht dat we daar over vijf jaar pas zouden zijn. En wat er zaterdag is neergezet is echt ongelofelijk en hartverwarmend.”

In een unieke samenwerking tussen de lokale radiozenders Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Jamm FM, Rick FM, en MeerRadio en de ziekenomroep Radio Tulipa, werd er een marathonuitzending van twaalf uur gemaakt. Hierin konden muzieknummers aangevraagd worden, waar men een mooie herinnering aan had. Ook was er een team van verslaggevers dat de hele regio is door gegaan om geld op te halen door klusjes te doen.

Een van de andere grote acties was de Spinning Marathon. Maar liefst vijftien spinningteams hebben tien uur lang gefietst. Sommige deelnemers deden dit in hun eentje. Alleen al de spinners haalden bijna €7000,- op. Daarnaast waren er vele andere acties waarmee duizenden euro’s zijn opgehaald. Onder andere een sponsorloop van kinderen, een wandeltocht, plantjesverkoop door basisscholieren, een Body Bootcamp en een workshop krachtstokjes maken voor kinderen.

Stichting Living Memories biedt terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid kosteloos hun levensverhaal vast te leggen. Door middel van een video- of audioportret, professioneel opgenomen en gemonteerd. Mensen met een levensbedreigende ziekte delen een angst. De angst om vergeten te worden en ‘niets’ achter te laten. Een portret van hun leven geeft ze rust. Hun verhaal is verteld en kan ook na de dood worden gehoord. Tegelijkertijd behouden ouders iets tastbaars.

Om het vastleggen van het levensverhaal voor iedereen bereikbaar te maken, kiest de stichting ervoor om de portretten kosteloos aan te bieden. Dit betekent dat alle kosten gedragen worden door donateurs, fondsen en sponsors.

Meer weten? www.letsmakememories.nu