Agressieve Ierse klusjesmannen blijven Amstelveen teisteren

Op verschillende locaties in Middenhoven en Amstelveen Westwijk zijn gisteren, 1 maart, Ierse klusjesmannen aan het werk geweest. De mannen houden Amstelveen al langer in de greep. Er worden exorbitant  hoge bedragen gevraagd voor de vaak slecht uitgevoerde werkzaamheden. Ook handelen de Ieren zeer intimiderend. Gister is dit ook het geval geweest. De politie vraagt dan ook om op dit soort momenten meteen te bellen.

Wijkagente Simone Seegers meldde dat er onder andere om 16.45 uur op de Noorddammerweg in opdracht van bewoners een terras werd schoongespoten. Achteraf moesten de bewoners 1.600 euro betalen. Voor het schoonspuiten hebben de mannen een chloorachtig spul gebruikt waardoor vermoedelijk ook de aanwezige planten zijn beschadigd.

Enige tijd later was er weer een melding van klusjesmannen die op de Asserring een muur aan het schoonspuiten waren met een goedje dat ook naar chloor rook. Er was geen bodembescherming aangelegd. Politie Amstelveen heeft het werk laten stilleggen en er is proces- verbaal opgemaakt.

Het is in Amstelveen niet verboden om je diensten aan de deur aan te bieden. Toch waarschuwt de politie de bewoners met klem om niet in zee te gaan met bedrijven/mensen die zich aan de deur aanbieden. Mochten de Ierse klusjesmannen bij u aan de deur komen, probeer dan een foto te maken van de persoon en/of het voertuig waar in gereden wordt. Gezien het feit dat zij soms heel agressief overkomen, let wel op je eigen veiligheid.