Amstelveen is ook een echte D66-gemeente

AMSTELVEEN – Amstelveen heeft weliswaar de naam een echte VVD-gemeente te zijn, daar kunnen we aan toevoegen dat we ons ook mogen profileren als echte D66-gemeente. In slechts vijf Nederlandse gemeenten scoorde de partij namelijk beter. Ondanks dat in Amstelveen een zetel moest worden ingeleverd. De lokale fractie van D66 pakte in Amstelveen 18,1 procent van de stemmen. Alleen in Leiden, Utrecht, Lisse, Hilversum en Landsmeer was dit percentage hoger.

De VVD mag zich profileren als de vijftiende VVD-gemeente in Nederland. Natuurlijk moet de partij, die in Amstelveen 24,1 procent van de stemmen binnenhaalde, Bloemendaal en Wassenaar boven zich dulden. Maar ook bijvoorbeeld zuiderbuur Aalsmeer. Hier scoorde de VVD 25,3 procent.

Alle cijfers kunt u vinden op de pagina van RTL.