Amstelveen wapent zich tegen gevolgen klimaatverandering

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen lanceert vandaag, woensdag 14 maart, het online platform Amstelveen Rainproof. Dit nieuwe online platform informeert, inspireert en activeert bewoners, bedrijven en kennisinstellingen om zich in te zetten voor een klimaatbestendige stad.

 “De stad klimaatbestendig maken vraagt van iedereen een bijdrage. Daarom willen we Amstelveners met elkaar verbinden. Zowel bij lopende projecten als bij nieuwe initiatieven. Het doel is om van Amstelveen een stad te maken die klaar is voor het klimaat van de toekomst,” aldus wethouder Peter Bot.

De gemeente heeft in kaart laten brengen wat de risicogebieden in de gemeente zijn. Zo kan de gemeente bij reconstructies het regenwater beter afvoeren of opslaan. Ook bewoners kunnen meehelpen door bijvoorbeeld het aanbrengen van meer groen en minder betegeling in de tuin en door regenwater op te vangen. Ook andere maatregelen zijn mogelijk, denk daarbij bijvoorbeeld aan waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes. Een klimaatbestendig Amstelveen is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen, klein en groot. 

De gemeente biedt samen met tuincentra Life & Garden en Konijnenburg € 10,- korting bij aanschaf van producten die bijdragen aan de opvang van regenwater, zoals bijvoorbeeld een afkoppelstuk voor een regenpijp of een regenton. Er zijn 120 kortingsbonnen beschikbaar. Kijk voor de actievoorwaarden op www.amstelveenrainproof.nl

Amstelveen Rainproof is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Amsterdam Rainproof. Dit initiatief bestaat al enkele jaren en is een samenwerking tussen Waternet en gemeente Amsterdam. Amstelveen is de eerste gemeente die gebruik maakt van kennis en materialen van Amsterdam Rainproof.