Arkhon Infaustus voor exclusieve NL show naar P60

Op zondag 25 maart komt Diabolica Sonis presents met een nieuwe lading zware namen terug naar P60. Ditmaal kunnen liefhebbers al vanaf de middag genieten van een metal overladen zondag.

De Franse band Arkhon Infaustus werd in ’97 opgericht door zanger/gitarist Deviant. Na ‘In Sperma Infernum’ en EP ‘Dead Cunt Maniac’ kwam de band in 2001 met hun eerst CD ‘Hell Injection’. Na tours met bands zoals Mortician, Vader en Belphegor besloot de band in 2007 een pauze te nemen, maar in 2017 kwam de band keihard terug met een nieuwe line-up (oprichter Deviant en Skvm op drums). Met de nieuwe (mini) LP ‘Passing The Nekromanteion’ werd de comeback van de band definitief en deze avond komen ze naar P60 voor een exclusieve NL show.

Het Italiaanse drietal Demonomancy laat sinds 2010 blackened death metal los op de mensheid. Een maand voor deze Diabolica Sonis presents avond zal de band op 23 februari het tweede album ‘Poisened Atonement’ releasen. Het drietal omschrijft hun muziek – met teksten over satanische rituelen, hoe de menselijke oerdrang onderdrukt wordt en hoe zeer het aardse lichaam slechts een tijdelijk onderkomen is – als ‘Metal of Death – Methodical Chaos’.

Black metalcollectief LVTHN kwam in 2017 met black metal plaat ‘The Spider Godess’ – de opvolger van compilatie CD ‘The Grand Uncreation’. Maar ook live kan de band menig publiek bekoren, zo schrijft Zware Metalen in hun review van Into Darkness: ‘LVTHN (..) doet wat je verwacht van een band op dit festival: voor een aardig gevulde zaal met veel passie snoeiharde black metal brengen waarbij de onbekende zanger (LVTHN bestaat volgens de overlevering uit KW, CV, DH, ZD en DS maar de onderlinge taakverdeling is onduidelijk) zijn longen uit zijn lijf probeert te schreeuwen.’

De Nederlandse old school death/doom metal band Graceless werd juni 2016 gericht door Remco Kreft, bekend als gitarist van Soulburn. Afgelopen december kwam de band met hun debuutalbum ”Shadowlands”. De donkere death metal die duidelijk beïnvloed is door bands zoals Bolt Thrower, Obituary en Autopsy

Morvigor maakt een vorm van expressieve black/death metal. Met inspiratie van een grote scala aan bands, van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division gaat hun muziek ook alle kanten op. Psychedelische, cleane passages worden afgewisseld met groezelige punk riffs, afgetopt met melancholieke climaxen. Euforisch en neerslachtig. Experimenteel en conservatief. Meeslepend en opjagend. Morvigor loopt over de gebaande paden om vervolgens rigoureus de duisternis in te rennen.

In de voorverkoop kosten kaarten 15,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €17,50. De zaal gaat open om 16:00 uur. De aanvang is 16:15 uur.