AVA wil wethoudersportefeuille ouderenzorg terug

De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat in de nieuwe collegeperiode er weer een wethouder ouderenzorg komt. De partij vindt het nog steeds een gemis dat deze specifieke portefeuille de afgelopen raadsperiode aan de kant is geschoven.

Wil Seiffers van de AVA: “In Amstelveen hebben wij lange tijd een wethouder gehad die specifiek de ouderenzorg in zijn portefeuille had. Helaas werd dit afgeschaft toen het huidige college (periode 2014-2018) aantrad. De diverse aspecten van de Ouderenzorg werden over de diverse wethouders verdeeld, dit ondanks het feit dat een aantal politieke partijen de wens uitspraken om toch een wethouder te hebben die aangesproken kon worden op alle onderdelen van de zorg voor onze ouderen.”

De AVA vindt dit voor de ouderen een verwarrende situatie en soms ook voor de Raads- en Commissieleden. “Problemen en vragen werden vaak doorgeschoven van de ene naar de andere wethouder, oplossingen lieten vaak lang op zich wachten of kwamen helemaal niet,” aldus Seiffers.

Ze vervolgt: “Informatie over het vervallen van buslijnen werd slecht gecommuniceerd, en in veel gevallen werden de ouderen hier de dupe van. Sommige wijken zijn heel slecht bereikbaar met het openbaar vervoer, zeker als lopen niet meer zo makkelijk gaat. Er werd niet naar oplossingen voor de oudere inwoner van Amstelveen gezocht. Zeker de slechte bereikbaarheid – middels het OV – van het ziekenhuis is een groot probleem en leeft erg onder de bevolking.”

Maar ook hulp in de huishouding, hulp bij het aanvragen van diverse vergoedingen voor ouderen met een minimum inkomen, het aanvragen en toewijzen van hulpmiddelen, gratis openbaar vervoer voor ouderen (met of zonder WMO indicatie), de Amstelveenpas en nog diverse andere zaken die specifiek betrekking hebben op ouderen moeten volgens de AVA weer onder één portefeuillehouder vallen