Avontuurlijke speelplaats naast Roelof Venemaschool

AMSTELVEEN – De avontuurlijke speelplaats naast de Roelof Venemaschool is bijna gereed. Wethouder Peter Bot (Wijkbeheer) nam een kijkje in de nieuwe speeltuin. Hij testte één van de houten toestellen uit met de gemeentewerkers die het speelterrein aangelegd hebben.

Naast het avontuurlijke gedeelte is een nieuw met zand ingestrooid kunstgrasveld aangelegd. Direct omwonenden konden meedenken over het ontwerp van de speeltuin. Ook de school en voormalig kinderburgemeester Melle Vos droegen ideeën aan. In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met alle wensen. 

De basis van het terrein blijft gras. Dat wordt door de gemeente opnieuw aangelegd met een goede drainage, zodat de wateroverlast is verholpen. Dat gras kan door de vorst helaas nog niet aangelegd worden. Dus nog heel even geduld tot de speeltuin daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden.