Badmintonvereniging Van Zijderveld blijft in Eredivisie badminton

AMSTELVEEN – Badmintonvereniging Van Zijderveld uit Amstelveen blijft Eredivisionist in de Nederlandse badmintoncompetitie. Afgelopen zondag was Van Zijderveld in het beslissende promotie/degradatieduel te sterk voor promotiekandidaat BCH uit Den Bosch uit de 1e divisie. De Amstelveense badmintonvereniging stelde haar plaats in de Eredivisie veilig door, na een 5-1 uitoverwinning in februari, afgelopen zondag in sporthal De Meerkamp in Amstelveen de vier nog benodigde wedstrijdpunten binnen te halen.

Het is nu het tweede seizoen dat Van Zijderveld zich via een promotie/degradatie wedstrijd weet te handhaven in de Eredivisie badminton. Door de ervaring van vorig jaar kon de club uit Amstelveen, vooral in de heenwedstrijd tegen BCH in Den Bosch op 17 februari j.l., beter met de mentale druk van een dergelijk duel omgaan en een goede prestatie neerzetten. Door de goede uitgangspositie in de uitwedstrijd (5-1) gaf Van Zijderveld bij de Bossche ploeg niet de indruk dat er afgelopen zondag in sporthal De Meerkamp nog iets te halen viel. De dubbel van de heren en de vrouwen ging met duidelijke cijfers in twee games naar de thuisploeg. Daarna kon de wedstrijd worden uitgespeeld en scoorde Van Zijderveld de nog benodigde twee wedstrijdpunten voor handhaving in de Eredivisie in de eerste vrouwen single en heren single twee.

“Het 1e team van Van Zijderveld heeft in beginsel potentie om mee te spelen op het hoogste niveau. Alleen bleken we dit seizoen toch kwetsbaar in de breedte van de selectie. Door blessures hebben we de meeste duels niet in onze sterkste opstelling kunnen spelen. Dat heeft veel punten gekost. Aan het einde van het seizoen hebben we wel op volledige sterkte kunnen spelen en zo gelijk een tegenstander verrast. Helaas was toen de achterstand al te groot om onze positie op de ranglijst te verbeteren”, aldus Max Sibbald, trainer/coach van Van Zijderveld. “Voor het komende seizoen gaan we nog eens goed naar onze selectie kijken”

 

Foto: team 1 Van Zijderveld met v.l.n.r.: (achter) Max Sibbald (trainer/coach), Linda Chen, Thomas Sibbald, Mariëlle van der Woerdt; (voor) Ieva Pope, Leon Ham en Elwin Wu.