BBA wil problemen Amstelveense in kaart brengen

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen (BAA) kan zich maar gedeeltelijk vinden in de plannen van onder meer PvdA en CDA om meer te investeren in breedtesport en bewegen. De partij denkt dat daarbij wordt voorbijgegaan aan de noden bij diverse verenigingen in Amstelveen. BBA pleit er daarom voor om eerst eens goed de problemen -waar vele van de huidige sportverenigingen mee kampen- op een rij te zetten, alvorens er extra bedragen worden gereserveerd.

Burgerraadslid Ruud Kootker: “We weten dat diverse takken van sport het moeilijk hebben. Laten we helder zijn; zaalsporten, turnen en zwemmen hebben het moeilijk. Deels door gebrek aan kader, deels omdat ze de zaalhuren niet meer kunnen betalen. Maar ook voor voetbalclubs dreigen problemen.”

Fractievoorzitter Jitze Bakker vult aan: “We moeten eerst kijken hoe we de bestaande sportverenigingen kunnen versterken. Je kan wel zeggen dat we de jeugd tot 12 jaar gratis sport en bewegen moeten aanbieden, maar je moet dan eerst kijken of de sportverenigingen dit aankunnen. Wij zien problemen opdoemen.”

Hij vervolgt: “Onze partij wil de sport faciliteren. Hoe krijg je voldoende kader en hoe houden we voldoende clubmensen verbonden met de Amstelveense sportverenigingen? Zij zijn de specie van onze samenleving. Daar horen voor iedereen toegankelijke voorzieningen bij. We zullen eerst met de verenigingen en het Sportbedrijf in kaart moeten brengen wat nodig is en dan investeren. Het gaat uiteindelijk om goede sportorganisaties en als dat lukt, krijgen we de benodigde financiën zeker bij elkaar,´´ aldus Bakker.

Ruud Kootker daarover: “Laten we voorop stellen dat Amstelveen een goed sportbeleid heeft gevoerd. Daar valt weinig op aan te merken. In principe zijn onze accommodaties heel goed, maar we signaleren een veranderende situatie, waarbij de financiële druk voor de verenigingen hoog wordt. We willen voorkomen dat we ineens geconfronteerd worden met omvallende sportverenigingen.”