Bernstein Celebration te zien in Cinema Amstelveen

 De enige triple bill van The Royal Opera House viert de 100ste geboortedag van Leonard Bernstein met twee nieuwe stukken van choreografen Wayne McGregor en Christopher Wheeldon, waarbij Liam Scarletts Age Of Anxiety, gedanst op Bernsteins Tweede Symfonie, het trio completeert. Op maandag 9 april om 19.30 uur is deze voorstelling in Cinema Amstelveen te zien.

Leonard Bernstein was een van de eerste klassieke componisten in Amerika die zowel een breed publiek als de critici kon bekoren. Zijn werkwijze was zeer eclectisch – hij ontleende net zo goed inspiratie aan jazz en hedendaagse muziek als aan de traditionele Joodse muziek en Broadway-musicals – en veel van Bernsteins muziekstukken lenen zich ook opmerkelijk goed voor dans. Hij werkte in het bijzonder veel samen met Jerome Robbins, een vruchtbaar partnerschap dat onder meer Fancy Free en West Side Story opleverde. Om de honderdste geboortedag van de componist te vieren, heeft The Royal Ballet zijn drie choreografen samengebracht om de dynamische en dansbare muziek van Bernstein in de schijnwerpers te zetten.

Geschatte tijdsduur: twee uur en vijftien minuten, inclusief twee pauzes. Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. Deze interviews worden deels ondertiteld. Cinevillepashouders betalen een toeslag van €15,00.

Kijk voor entreebewijzen op: https://schouwburgamstelveen.nl/