Boekenweek: Lieneke Frerichs over Nescio’s Natuurdagboek

In het kader van de Boekenweek 2018 met als thema ‘Natuur’ verscheen er niet alleen een uitgave van Nescio’s Natuurdagboek, maar ook een klein boekje over Amsterdam:  Het geluk van in Amsterdam te leven (een selectie van Amsterdamse passages uit het Natuurdagboek). Dit boekje werd samengesteld door Lieneke Frerichs. Nescio-kenner Frerichs belicht het fascinerende natuurdagboek van Nescio vol minutieus beschreven waarnemingen van de natuur rond Amsterdam. Zaterdag 10 maart geeft zij een lezing in Bibliotheek Stadsplein.

Nescio kenner Lieneke Frerichs vertelt tijdens deze lezing over de tegenstelling tussen Nescio’s behoefte om de natuur buiten de stad op te zoeken en zijn gevoel een echte Amsterdammer te zijn met een grote liefde voor zijn stad. Ze haalt passages aan uit het  Natuurdagboek, het literaire (fictie)werk en tegelijk een beeld te geven van de man die hij was.

Nescio, het pseudoniem van Jan Hendrik Frederik Grönloh (1882-1961) schreef drie bekende novellen  De uitvreter (1911),  Titaantjes (1915) en  Dichtertje (1918). Het  Natuurdagboek hield hij bij na zijn pensionering en werd in 1996 postuum uitgegeven.

Lieneke Frerichs heeft veel werk van Nescio uitgegeven en daarover geschreven. Momenteel werkt zij aan zijn biografie.

Toegang: €5 (leden van de bibliotheek) €10 (niet leden) Kaarten via site Bibliotheek Amstelland
Zaterdag 10 maart, tijd 14:00 – 15:00.