Cherry Blossom festival vrij toegankelijk

AMSTELVEEN – Zaterdag 7 april vindt het jaarlijkse Kersenbloesemfestival plaats. Met dit festival vieren Japanners de komst van de lente. Iedereen is van harte welkom om vanaf 13.15 uur het festival met mee te vieren. Tijdens het festival zijn er diverse optredens. Van drummers tot zang en demonstraties. En natuurlijk zijn er traditionele Japanse hapjes en drankjes te koop. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Het festival geeft echt een kijkje in het Japanse leven. Een leuke én gezellige manier om kennis te maken met Japan.

In Japan is het traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen – en de natuur in het algemeen – hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. Amsterdam Inbusiness organiseert jaarlijks het Kersenbloesemfestival voor de Japanse gemeenschap als dank voor de schenking van de kersenbomen. Deze bomen werden in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente.

Voor de organisatie van het festival wordt samengewerkt met de Japanse Ambassade, Dujat, Japanse Kamer van Koophandel, The Japan Women’s Club. Voor Japanse expats is het kersenbloesemfestival een stukje thuis dat zeer wordt gewaardeerd.

Het festival is toegankelijk vanaf 13.15 uur. Mocht u overwegen om met regenachtig weer ook naar het festival te komen, hou er rekening mee dat het festival in de buitenlucht plaatsvindt. U kunt parkeren op het terrein Land van Bosse, in het Amsterdamse bos en van daaruit naar het park lopen. Bij het park zelf kunt u niet parkeren. Voor meer informatie, www.amstelveen.nl/evenementen