ChristenUnie over woningnood: ‘Jongeren ontvluchten Amstelveen’

AMSTELVEEN – De ChristenUnie wil zich ook de komende jaren inzetten voor de Amstelveense woningzoekende en voor hen die soms meer dan tien jaar op een wachtlijst staan: “Er moeten meer starterswoningen worden gebouwd.”

Volgens de lokale fractie van de ChristenUnie zijn de afgelopen jaren weer veel jongeren Amstelveen ontvlucht omdat ze hier geen woning kunnen krijgen. De partij vindt dat onacceptabel. “Het is de hoogste tijd dat de wachtlijsten korter worden,” aldus Bert de Pijper, lijsttrekker van de CU.

De CU stelt dat het huidige college en de coalitiepartijen (VVD, D66, BBA en PvdA) blijven inzetten op het “mantra” van de doorstroming. “Al jarenlang blijkt echter dat de doorstroming niet werkt. Er moet een ander beleid komen,” zegt De Pijper stellig.

Hij vervolgt: “De ChristenUnie wil dat er in Amstelveen toekomst is voor alle inwoners: jong en oud, met een laag inkomen en met een hoger inkomen. Het plan van wethouder Raat om als experiment met “Eigen Haard” af te spreken dat 50 woningen voor jongeren beschikbaar komen, is een goed bedoeld initiatief maar de bekende druppel op de gloeiende plaat.”

De Cu wil dat er gebouwd gaat worden naar behoefte. “Dus sociale woningbouw, maar ook woningen voor de middeninkomens. De woningbouwprojecten in Amstelveen moeten gemêleerd zijn. Er moet meer worden ingezet op woningen waarvoor de starterslening kan worden gebruikt, een woningaanbod geschikt voor ouderenzorg en ook levensloopbestendige woningen.”