College blijft bij 50.000 boete voor Westwijkse verhuurder

AMSTELVEEN – Het college van B&W blijft erbij dat een eigenaar van een appartement  in Westwijk-Zuidwest de zogenoemde zelfbewoningsplicht heeft geschonden. Vorig jaar werd aan de vrouw een boete van een halve ton opgelegd nadat de gemeente had geconstateerd dat zij de eerste achttien maanden na de oplevering van haar appartement niet zelf de bewoonster was. Daarop staat een contractuele boete van 50.000 euro.

,,De eigenares van de woning stelt dat zij de woning niet om speculatieve doeleinden heeft gekocht, ondanks het feit dat zij niet op het woonadres stond ingeschreven en de woning steeds door wisselende gebruikers werd gebruikt. Na afloop van de periode waarvoor de zelfbewoningsplicht gold is de woning permanent door de eigenares verhuurd,” aldus het college in de brief naar de raad.

Mocht de vrouw niet betalen, dan stapt de gemeente naar de rechter.