D66 Amstelveen wint Uilenstede-debat

AMSTELVEEN – D66 Amstelveen heeft donderdagavond 8 maart het Uilenstede-debat gewonnen. De democraten, vertegenwoordigd door D66-kandidaat raadslid en inwoner van Uilenstede Stephanie Schilder, wonnen het debat met 38% van de stemmen.  

In Il Caffè werd door de Vereniging Bewoners Uilenstede een politiek debat gehouden over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Verschillende Amstelveense partijen namen deel aan het debat, VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, D66, Actief voor Amstelveen, Burgerbelangen Amstelveen en SP. Bijna alle debaters waren student of net afgestudeerd, waardoor het een jong en fris debat werd.

Schilder benadrukte de plannen van D66 voor Uilenstede. “Eigenlijk hebben we een prachtige campus, maar er zijn verbeterpunten. Zoals het parkeerprobleem en een tekort aan nachtlijnen. D66 zal de parkeerplekken teruggeven aan de studenten en het nachtnet beter verbinden met Amsterdam.” Ook wil D66 meer studenten betaalbare woningen voor jongeren en afgestudeerden, zodat jong talent niet uit Amstelveen wegtrekt. Aan het eind van het debat werd aan het publiek gevraagd voor welke partij zij zullen stemmen. D66 kwam als winnaar uit de bus met 38%.