D66 wil meer tweetalig onderwijs op basisscholen

AMSTELVEEN – D66 wil het aanbod aan tweetalig onderwijs in Amstelveen flink uitbreiden. In een internationaal georiënteerde regio vindt de partij het van groot belang kinderen goed voor te bereiden op de toekomst.

In 2016 is basisschool ‘De Westwijzer’ met tweetalig onderwijs gestart, ondersteund door de gemeente. Toen D66-wethouder Maaike Veeningen in 2016 de eerste stappen zette door het tweetalig onderwijs op de Westwijzer te subsidiëren waren veel ouders geïnteresseerd. Daarom wil D66 op meer scholen tweetalig onderwijs mogelijk maken.

Veeningen: “Een open Nederlandse economie en een internationale omgeving als Amstelveen, maken zulke initiatieven al snel tot waardevolle aanvulling in het basisonderwijs. De goede resultaten maken dat we het tweetalig onderwijs in Amstelveen verder mogelijk willen maken. Natuurlijk altijd in overleg met de scholen en met support van de gemeente.”

D66 woordvoerder onderwijs Anne-Mieke van der Vet: “Uiteraard houden we rekening met de werkdruk van de docenten, en ook met hun mogelijkheden en ambities. Engels wordt voor onze kinderen steeds belangrijker, we willen dat alle leerlingen in het basisonderwijs in aanraking komen met goed Engels. Daarin kunnen onze docenten zich bij scholen en verder verbeteren. De gemeente kan daarbij helpen. Dat maakt zo Amstelveen een aantrekkelijkere gemeente om in het onderwijs te werken.”