Dick Benschop (60) nieuwe CEO Royal Schiphol Group

SCHIPHOL – Dick Benschop (60) wordt per 1 mei 2018 de nieuwe president-directeur van Royal Schiphol Group. Hij komt over van Royal Dutch Shell en volgt Jos Nijhuis op, die terugtreedt als topman van de luchthaven.

Benschop was in de periode 1998-2002 staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in het kabinet Kok-II. Later trad hij in dienst bij Royal Dutch Shell. Daar bekleedde hij meerdere functies, waaronder die van president-directeur Shell Nederland van 1 mei 2011 tot 1 januari 2016. Voordat Benschop staatssecretaris werd, werkte hij vier jaar als adviseur voor Schiphol Group.

Benschop: “Schiphol is een bijzondere plek en prachtig bedrijf waar ik al eerder voor heb gewerkt. Ik kijk er naar uit nu leiding te mogen geven aan een van de meest dynamische organisaties van Nederland. De luchtvaart staat voor veel uitdagingen en kansen. Hoe kunnen we ons op een duurzame manier verder ontwikkelen? Hoe kunnen we op basis van vertrouwen een nieuwe balans vinden tussen hinder en economisch belang? Stuk voor stuk grote vraagstukken waar ik me – in het belang van Nederland, de reizigers, luchtvaartmaatschappijen en omwonenden – graag voor ga inzetten.”

Met de aanstelling van Benschop wil Royal Schiphol Group werken aan een duurzame ontwikkeling van de luchthaven. Benschop gaat Schiphol samen met zijn team klaar maken voor de toekomst. Voor de korte termijn betekent dat onder meer ver- en nieuwbouw terwijl de passagiersaantallen recordhoogten bereiken. Voor de langere termijn betekent het een nieuwe toekomstvisie voor Royal Schiphol Group. Een visie die aansluit bij de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en de mondiale vraag naar mobiliteit. Daarbij is het de missie van Schiphol om Nederland optimaal te verbinden met de rest van de wereld en zo een bijdrage te leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland.

 

Het directieteam van Schiphol bestaat vanaf 1 mei naast Benschop (Chief Executive Officer) uit Jabine van der Meijs (Chief Financial Officer), Birgit Otto (Chief Operations Officer) en André van den Berg (Chief Commercial Officer).