Die Zauberflöte in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN – De opera Die Zauberflöte is zaterdagavond 24 maart te zien in Schouwbrug Amstelveen. De Staatsopera van Tatarstan brengt een betoverende versie van deze geliefde opera van Mozart.

Die Zauberflöte is de meest gespeelde opera van Mozart en behoort daarmee tot het onverwoestbare repertoire. Ook ruim tweehonderd jaar na de premiere blijft de voorstelling ongekend populair. Niet alleen vanwege de prachtige muziek, maar ook omdat de rijke symboliek van het verhaal verwijst naar thema’s van de wereld van vandaag.

Het loslaten van je kind en de zoektocht naar de ware liefde blijven actueel. Net als het streven naar kracht, schoonheid en wijsheid. En hoe lastig is het niet om als mens van goede wil op het rechte pad te blijven? Nee we willen niet liegen, maar toch doen we het. Die worsteling tussen goed en kwaad, dat is de leidraad van Die Zauberflöte. Waarbij het licht uiteindelijk wint van de duisternis.

In deze betoverende uitvoering neemt de Staatsopera van Tatarstan het publiek mee naar een Harry Potter-achtige sfeer. Die vormt het ideale decor voor de vele wonderbaarlijke verwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en goede én kwade toverkrachten. Zo wordt het een magische operabeleving van formaat.

De opera wordt in het Duits gezongen, er is Nederlandse boventiteling.

Voor het bestellen van entreebewijzen zie www.schouwburgamstelveen.nl.