Femke Halsema bespreekt nationale identiteit in Schouwburg Amstelveen

Femke Halsema staat woensdag 14 maart met haar theatercollege ‘Een vrij land’ in Schouwburg Amstelveen. Een boeiend college over de vraag ‘wie zijn wij’ als land en of er zoiets als een Nederlandse identiteit bestaat.

Een land op drift, een onzekere natie. Als we de pessimisten mogen geloven wordt onze nationale identiteit bedreigd door moslims, Europa en linkse gutmenschen. Klopt dat? Nee, zegt Femke Halsema. In een meeslepend college onderzoekt zij de vraag ‘wie zijn wij?’. Hebben wij reden om trots te zijn op ons land? Maar wat is onze identiteit dan? Is er zoiets als een Nederlandse cultuur? Van Spinoza tot Paul Verhoeven, van de homobeweging in de jaren zeventig tot het ‘koekje’ van Maxima, van de Bijlmer tot de buitenwijken in Enschede waar ze zelf opgroeide: aan de hand van foto’s, video- en -muziekfragmenten samengesteld door Bart van Dam, ontstaat geleidelijk een caleidoscopisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor het land voor staat.

Woensdag 14 maart, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen