Groot toernooi Van Zijderveld voor badmintontalenten

AMSTELVEEN – In het weekend 3 en 4 maart is sporthal De Meerkamp in Amstelveen het toneel van het ‘Junior Master Van Zijderveld 2018’. Met 160 geplande badmintonwedstrijden op zaterdag en nog eens 65 wedstrijden om de prijzen op zondag, is dit Junior Master één van de grotere landelijke badmintonjeugdtoernooien.

Het ‘Junior Master Van Zijderveld 2018’ belooft in ieder geval een top badminton jeugdtoernooi te worden waarop toppers van de toekomst in actie komen in sporthal De Meerkamp.

Het ‘Junior Master-circuit’ vormt een goede uitdaging voor talenten die iets willen bereiken in de badmintonsport. Een aantal talenten van Van Zijderveld doet ook mee. Zo kunnen Jochem Manné, Susan Li, Sophie Li en Laila Lechkar een eind komen in het toernooi.

“Het is niet meer dan logisch dat Van Zijderveld jaarlijks een Junior Master organiseert. Het zit in het DNA van de vereniging om vanuit de breedtesport jeugdtalenten te begeleiden naar de Nederlandse top. We zijn in alle divisies van de competitie van Badminton Nederland goed vertegenwoordigd en kunnen nieuwe talenten echt verder brengen door trainingsmogelijkheden op vier dagen per week. Het ‘Junior Master Van Zijderveld’ is dan een moment om je te meten met andere badmintonners,” aldus Roland Pereboom, toernooileider Junior Master.

Het toernooi bij Van Zijderveld maakt deel uit van het landelijke Junior Masters circuit waar deelnemers punten mee kunnen behalen voor hun Nationale ranking bij Badminton Nederland.