‘Grote opknapbeurt maakt Alleman aantrekkelijker’

AMSTELVEEN – Nog voor de zomer starten gemeente en welzijnsorganisatie Participe Amstelland met het verfraaien van wijkcentrum Alleman. Door bar- en ontmoetingsruimte samen te voegen, ontstaat een grote zaal. Er komt meer licht naar binnen. Dit maakt de ruimte aantrekkelijker. Daarnaast zorgen frisse kleuren binnen en buiten voor een eigentijdse look.

Het pand Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 is verouderd, maar moet nog een aantal jaar mee. Nieuwbouw neemt het college mee in plannen die het ontwikkelt voor het gehele gebied rondom de Bankrashal. Dit kost tijd. Om de buurt in de tussenliggende periode toch een eigentijdse ontmoetingsplek te bieden, investeren gemeente en Participe samen twee ton.

Wethouder Jeroen Brandes (PvdA): “Wijkcentra vervullen een belangrijke rol in Amstelveen. Het is voor veel mensen dé plek om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan tal van activiteiten. We hebben de afgelopen periode flink geïnvesteerd in vaak verouderde panden. Zo renoveerden we De Meent een paar jaar geleden na een brand. Westwijk kreeg in 2016 een nieuw wijkcentrum en vorig jaar namen we de Bolder flink onder handen.”

Er staan nog meer plannen op stapel. Zo maakte de gemeente twee weken geleden bekend te onderzoeken of het Noorddamcentrum in Bovenkerk een plek kan krijgen in de nieuw te bouwen ontmoetingsruimte bij de Urbanuskerk. Ook Villa Randwijck krijgt een nieuw onderkomen. Daarnaast wil het college ook het Pluspunt vernieuwen, liefst in combinatie met woningbouw. Dit om kosten behapbaar te houden. Onderzoek moet uitwijzen of dat haalbaar is.