Heiproeven langs A9

AMSTELVEEN – Vanwege de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht zal Rijkswaterstaat in april en mei heiproeven uitvoeren op twee locaties langs de A9. De werkzaamheden zullen plaatsvinden bij de voormalige oprit 4 bij de Burgemeester Boersweg en bij het Keizer Karel College.

Voor de werkzaamheden aan de A9 zijn tussen 2020 en 2024 funderingswerkzaamheden nodig. Rijkswaterstaat wil tijdens het project de hinder voor de omgeving wat betreft geluid en trillingen zo veel mogelijk beperken. Ook moet gezorgd worden dat de constructies gebouwd worden op een stevige en vaste grondlaag, in plaats van bijvoorbeeld op een zachte veenlaag.

Bij de heiproeven worden palen in de grond aangebracht, soms tot wel 25 meter diep. Per locatie vinden verschillende funderingstechnieken plaats. Geluid en trillingen worden met meetapparatuur in kaart gebracht. De uitkomsten van de proeven kunnen aanleiding zijn om voorwaarden mee te geven aan de aannemer. Een uitkomst kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde techniek niet mag worden toegepast of alleen op bepaalde tijdstippen.

De proeven kunnen overlast geven door geluid en trillingen. Het verkeer kan hinder ondervinden tijdens de aanvoer van het benodigde materieel. Er wordt gewerkt tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Bij het Keizer Karel College (KKC) wordt gewerkt in de meivakantie, van 27 april tot en met 11 mei. De school blijft bereikbaar. Het westelijk deel van de parkeerplaatsen op het terrein van het KKC is dan tijdelijk buiten gebruik. Parkeren kan op het naastgelegen parkeerterrein ‘Oude Dorp’ en op de Ouderkerkerlaan.

De werkzaamheden nabij de voormalige oprit 4 vinden plaats tussen medio april en eind mei. Er wordt gewerkt in de berm tussen het talud van de A9 en de voormalige oprit.