Het blijft oppassen voor babbeltrucs

AMSTELVEEN – Ondanks regelmatig waarschuwen zijn ouderen nog regelmatig het slachtoffer van babbeltrucs. Onbekenden weten zich vaak op handige wijze naar binnen te babbelen waarna de jacht op waardevolle spullen begint.

Zo ook eerder deze week, op dinsdag 27 maart. Omstreeks 13.00 uur belt een man aan bij een woning aan de Dr. Willem Dreesweg. De 89-jarige bewoonster krijgt te horen dat er waterlekkage bij de bovenburen zou zijn. De man zou namens Feenstra komen. Hij droeg geen bedrijfskleding.

Het signalement van de man is als volgt. De man is tussen de 30 en 35 jaar oud, heeft een slank postuur, blanke huidskleur en kort zwart haar. Rechts in zijn nek een tatoeage. De man sprak goed en beleefd Nederlands.

Een vergelijkbare babbeltruc zou enkele maanden geleden ook gebruikt zijn op de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen-Noord. Ook daar deed een man zich voor als medewerker van Feenstra.