‘Het Olifantje’ bindt kunst en kinderen op Westwijkplein

  Op het vernieuwde Westwijkplein is donderdag 8 maart een nieuw kunstwerk geplaatst. Enkelen zullen ‘het Olifantje’ al wel herkennen. Het beeld heeft tenslotte eerst op het schoolplein van de basisschool Henry Dunant gestaan.

Het beeld is snel door de jeugd in het hart gesloten. Direct na plaatsing tussen de Albert Heijn en de koffiezaak werd er al op en om het beeld gespeeld. Ook op zijn oude plek, op het schoolplein vaan de Landtong, had het Olifantje een goede band met spelende kinderen. Het beeld is minder bekend dan zijn bronzen broertje op het Stadshart ‘Het zwijntje’, maar dat zal gezien het aaibaarheidsgehalte niet lang duren.

Kunstenares Ella van de Ven heeft het beeld ontworpen met ‘spelen’ in het achterhoofd. De slurf kan dienst doen als knikkerpot en aan de staart kan een springtouw bevestigd worden. Door de opening in de rug kan het beeld ook gebruikt worden voor diverse balspelen of dienst doen als klimrek.

Na de oplevering van het plein miste het wijkplatform een in het oog springend kunstwerk en speeltoestel. Door het Olifantje extra stevig op de poten te zetten sloeg Van de Ven twee vliegen in een klap.