Inzicht in toegankelijkheid Amstelveen met Ongehinderd app

AMSTELVEEN – De (rolstoel-)toegankelijkheid van publieke locaties in de gemeente Amstelveen zijn vanaf nu beschikbaar in de ‘Ongehinderd app’. De locaties staan op de landelijke app en website van Ongehinderd. Deze maatschappelijk gedreven onderneming zet zich in voor een toegankelijker Nederland.

De gemeente sloot zich hierbij aan na een door de gemeenteraad unaniem aangenomen motie. “Geweldig dat de gemeente nu is aangesloten bij Ongehinderd,” aldus PvdA-raadslid en indiener van de motie Esther Veenboer. “Zo kunnen inwoners met een beperking snel zien welke gebouwen toegankelijk zijn. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om hun eigen ervaringen toe te voegen. Het college is echt aan de slag gegaan met dit onderwerp en heeft toegankelijkheid op de kaart gezet.”

Wethouder Zorg Herbert Raat: “Een toegankelijker Amstelveen begon bij de motie Ongehinderd en nam een vlucht dankzij mevrouw Van Hugten. Zij zet zich in voor een rolstoelvriendelijk Amstelveen en nam mij samen met collega’s Jeroen Brandes en Peter Bot een paar maanden geleden in een rolstoel mee door het Stadhart. Hier blijft het wat mij betreft niet bij. Toegankelijkheid moet een belangrijke randvoorwaarde zijn bij bijvoorbeeld gemeentelijke gebouwen en werkzaamheden in de openbare ruimte.”

Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Het keuringsteam toetst locaties in opdracht van gemeenten en bedrijven. Daarnaast is Ongehinderd de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De informatie is in de gratis app en op de website www.ongehinderd.nl te vinden.