Jazz in de Bolder: Martin Joey Dine Quintet

AMSTELVEEN – In het kader van de serie ‘Jazz in de buurt’ vindt vrijdag 9 maart in wijkcentrum de Bolder een optreden plaats van het Martin Joey Dine Quintet.

Martin Joey Dine (1992) is een jonge virtuoze jazzpianist uit het Franse Montmorency. Dine volgde zijn studie aan het Parijs conservatorium. Diverse optredens in jazzclubs volgen; alsook de intieme jazzclub Sunset Sunside in Rue des Lombards in Saint-Germain des Pres, waar hij op zijn 20ste hij de tweede prijs voor jong talent ontvangt.

In de zomer van 2011 reist Martin Joey naar The Big Apple waar hij ook in enkele clubs optreedt. Hij neemt zijn eerste album Wario’ op; voert vervolgens vele optredens uit en doet mee aan het ‘International Jazz  Concours de Piano Forté’ en wint de publieks- en eerste prijs van een unanieme jury. Zijn tweede album ‘Copperfield’ werd in 2014 uitgebracht. Ook bewerkt en produceert hij de Upperground stukken van de Amerikaanse Be-Bop pianist Duke Jordan. Sinds 2015 woont hij in Amsterdam en studeert aan het conservatorium.

Het quintet bestaat uit: Martin Joey Dine (piano, compositions), Alistair Payne (trumpet, flugelhorn), Nicolo Ricci (tenor sax), Pierre Balda (contrabas) en Roope Kantonen (drums).

Vrijdag 9 maart van 20.00 uur tot 23.00 uur. Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Bereikbaar vanuit Amsterdam met Tram 5 en Metro 51 (halte Sportlaan). Vrij parkeren.