Kantoorgebouw Stadshart moet 290 nieuwe woningen opleveren

AMSTELVEEN – De eigenaar van het kantoorgebouw aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114, Forum Capital, heeft het initiatief genomen om op deze locatie een geheel nieuw woongebouw te realiseren met daarin ongeveer 290 appartementen.

Het plan betreft de bouw van een 10-laags woongebouw (begane grond plus 9 verdiepingen) van 32 meter hoogte met daaronder een parkeergarage met twee lagen. De bovenste parkeerlaag steekt iets boven het maaiveld uit waardoor de begane grond iets hoger ligt dan het maaiveld. Het gebouw komt te liggen op het terrein van het huidige kantoorpand evenals op het naastgelegen privé-parkeerterrein en het daarnaast gelegen openbare parkeerterrein van de gemeente. Het gebouw wordt gebouwd als carré rondom een gezamenlijke binnentuin en krijgt meerdere entrees vanaf de straat. De entree van de parkeergarage komt aan de Burgemeester Haspelslaan. De groene parkzone langs de singel aan de westzijde blijft behouden.

De woningtypen gaan variëren in grootte, van 40 m2 tot 100 m2 met aanvullend 10 tot 20 penthouses. Totaal komen er ongeveer 290 appartementen in het gebouw. De verdeling tussen huur en koop is nog niet precies bekend, maar de gemeente vereist dat minimaal 50% van de woningen in de middeldure sector wordt gerealiseerd. Van voornoemde 50% dient minimaal 30% in de lagere middeldure sector (huur tussen € 710,- en € 850,-/ maand, koop onder € 300.000,-) te worden gerealiseerd en maximaal 20% in de hogere middeldure sector (huur tussen € 850/maand en € 1.000,-/maand, koop tussen € 300.000,- en € 400.000,-). De overige 50% van de woningen wordt met hogere huur- of koopprijzen aangeboden, buiten de middeldure sector.

De gemeente organiseert in samenwerking met initiatiefnemer Forum Capital op woensdag 11 april van 19 tot 21 uur een informele inloopavond voor belangstellenden in het kantoorgebouw aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114.