Kat Pieniemienemijntje blijkt hardnekkige wegloper

AMSTELVEEN – De poes Pieniemienemijntje blijkt een hardnekkige wegloopster. Eind vorig jaar besteedde RTVA al aandacht aan het dier dat toen ook al was weggelopen. Het 91-jarige baasje, mevrouw Philipine Duval, was destijds ontroostbaar. Uiteindelijk kwam het beestje terug naar het huis aan de Jacob de Graeflaan in Randwijck. Voor even dan.

Pieniemienemijntje is namelijk weer weggelopen meldt mevrouw Duval aan RTVA. Voor de vierde keer. “Het is niet te geloven,” zegt de nog bijzonder montere kattenliefhebster.  Het beestje is al elf jaar oud en wellicht dat de leeftijd parten speelt in het terug vinden van het huis van mevrouw Duval. “Ze is gesteriliseerd dus in ieder geval niet op vrijersvoeten,” voegt mevrouw Duval nog toe.  “Ik ben in ieder geval heel verdrietig en mis haar. Ze kruipt normaal gesproken elke nacht bij mij in bed.”

Update 30 maart: Pieniemienemijntje is terecht! Dankzij de chip is zij weer terug bij mevrouw Duval. Pieniemienemijntje is gevonden bij de Amstellandlaan en zou dus bijna anderhalve kilometer van huis gevonden zijn.

We laten nog even het filmpje zien dat eind 2017 werd geschoten, hierin ook beeld van de kat met de onvergetelijke naam.