Kruiswoorden en paaswake in Paaskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – In de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, hangen tot en met Stille Zaterdag (31 maart) vijftien statiën gemaakt door Gerard de Bruyne. Gert Jan Slump schreef Kruiswoorden bij deze kruisweg, Nico Ph. Hovius zette de tekst op muziek. Beeld, tekst en muziek vervlechten zich tijdens de viering op zaterdagavond 31 maart, aanvang 19.30 uur. De koren Alegría, Anthem en de Cantorij voeren het stuk gezamenlijk uit.

Aansluitend Paasnacht: een nacht van waken en wachten tot de zon opkomt. Wie waakt in deze nacht gaat letterlijk door het donker naar het licht. Het is een oude traditie om de Eerste Paasdag op deze manier te verwelkomen. Er wordt gewaakt vanaf Stille Zaterdag, zaterdag 31 maart, 22.30 uur tot Paasmorgen, zondag 1 april, 7.00 uur. Een ieder die dat wil is uitgenodigd om te komen luisteren of mee te waken.

Kijk voor meer informatie op: www.paaskerk-amstelveen.nl.