Leerlingen Technasium KKC onderzoeken in Amsterdamse Bos gedrag van geluid

AMSTELVEEN – Leerlingen van het Technasium Keizer Karel College in Amstelveen onderzoeken vanaf 7 maart samen met akoestisch adviesbureau Westerveld Advies in het Amsterdamse Bos hoe je geluidsoverlast in de woonomgeving kunt beperken. De opdracht is onderdeel van het lesprogramma van het tweede leerjaar. De leerlingen gaan geluid meten, analyseren en 3d-modellen maken van het gedrag van geluid. Ze gaan kijken naar mogelijke ontwerpvoorstellen op het gebied van podia, inrichtingen en gebruik van verschillende materialen.

Westerveld werkt al een aantal jaar samen met organisatoren van festivals in het Amsterdamse Bos om te meten hoe het geluid zich gedraagt en welke oplossingen bijdragen aan het verminderen van de ervaren geluidsoverlast door omwonenden. Het onderwerp leent zich uitstekend voor bestudering door de ’techneuten in de dop’ van het Keizer Karel college.

De opdracht: De opdrachtgever wenst een inrichtingsplan voor het festivalterrein in de vorm van een 3D ontwerp dat aantoont op welke wijze het geluidsniveau begrensd wordt. Het project zal negen weken duren.