Leerlingen vwo Amstelveen College winnen debatwedstrijd

AMSTELVEEN – Op het KKC vond woensdag 7 maart het elfde vwo-scholierendebat plaats. Deze debatavond wordt jaarlijks door Rotary Amstelveen-Amstel georganiseerd in samenwerking met de Amstelveense drie vwo-scholen. Teams van het HWC, KKC en het Amstelveen College treden tegen elkaar in debat, onder de noemer ‘Winnen met woorden’. In negen debatrondes wordt bepaald welk schoolteam de meest punten weet te scoren. De uiteindeljike winnaar was het Amstelveen College.

Stellingen in deze elfde editie waren onder andere: ‘Vuilnismannen zouden meer salaris moeten krijgen dan bankiers’, ‘Wie een bijstandsuitkering heeft, zou elke aangeboden baan moeten aanvaarden’ en: ‘Ouders moeten het recht krijgen om vooraf het geslacht van hun kind te bepalen’.

De oorkonde voor de beste debater ging naar het HWC, de oorkonde voor het beste team ging naar het KKC en de overall prijs voor de beste school was voor het Amstelveen College. Het was de derde keer op rij dat het Amstelveen College het vwo-debat wist te winnen.

Rotaryclub Amstelveen Amstel steekt veel energie in het stimuleren van de debatcultuur onder Amstelveense scholieren. In december was er de wedstijdavond met debatten tussen de havo-scholieren en in juni komt er een avond met debatten tussen de vmbo-scholen.

De jaarlijkse debatwedstrijd tussen teams van de Amstelveense gemeenteraad en scholierenteams is al bijna traditie. Het wordt even spannend of de nieuwe gemeenteraad na de komende verkiezingen de handschoen op gaat pakken. Als ze ‘ja’ zeggen op de uitnodiging, dan zullen in het najaar de teams die afgelopen woensdag tegenover elkaar stonden in het scholierendebat, gezamenlijk ten strijde trekken tegen teams van gemeenteraadsleden.