Lentemarathon groot succes

AMSTELVEEN – Vanuit verschillende  windstreken zijn vandaag hardlopers naar Amstelveen gekomen voor de tweede Lentemarathon. Vanmorgen om 10.00 uur werd het startschot gegeven voor de marathon en de estafette-lopers. Om 12.00 uur volgen de lopers van de halve marathon.

Totaal deden ongeveer 1600 lopers mee aan de verschillende te lopen afstanden door de gemeente Amstelveen. De route voerde dwars door de woonwijken, maar ook door het Amsterdamse Bos en langs de Amstel. Langs de gehele route werden de lopers aangemoedigd door vele bezoekers. Het drukste was het bij de finish midden op het Stadsplein.

Bij de dames ging de winst op de hele marathon, net als vorig jaar, naar Marije Geurtsen. Bij de heren ging de titel van de marathon naar Mohammed Zemouri. Op de halve marathon ging bij de dames de Amstelveense Anna Padlewska er met de titel vandoor. Bas Stigter mocht net als vorig jaar de hoogste trede op het podium betreden. Bij de estafette won het team Amstelveen Running Hustlers.

Hieronder is de top-3 per categorie vermeld. De complete uitslagen zijn terug te vinden via de site van Atletiekvereniging Startbaan.