Maand lang werkzaamheden Laan van Langerhuize

AMSTELVEEN – Eind 2019 starten de werkzaamheden aan de A9. Voorafgaand hieraan gaat de gemeente Amstelveen, in opdracht van Rijkswaterstaat, aan de slag met het vergroten van de capaciteit op de omliggende wegen. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Het eerste deelproject betreft de Laan van Langerhuize in de periode 26 maart tot en met 24 april 2018. Om de doorstroming te bevorderen komt hier bijvoorbeeld een extra opstelvak voor verkeer dat linksaf slaat richting de A9.

Fase 1, 26 maart t/m 20 april
Werkzaamheden aan de busbaan en het fietspad op de Laan van Langerhuize. Autoverkeer over de Laan van Langerhuize blijft in deze fase in twee richtingen mogelijk. Fietsers richting de Amsteldijk-Zuid moeten omrijden via de Laan van de Helende Meesters en Groenelaan (omleiding wordt aangegeven tijdens uitvoering).

Fase 2, zaterdag 21 en zondag 22 april
Werkzaamheden aan het kruispunt Laan van Langerhuize en Burgemeester Boersweg. Verkeer richting de A9 kan dit weekend alleen via de Groenelaan, de Laan van de Helende Meesters en de Burgemeester Boersweg rijden. Voor fietsers geldt hetzelfde als in Fase 1.

Fase 3, maandag 23 en dinsdag 24 april.
Werkzaamheden Groenelaan bij kruispunt Laan van Langerhuize. De Groenelaan is deze dagen gesloten in noordelijke richting.

Informatie over de grote projecten A9, Amstelveenlijn en Stadshart kunt u ook vinden op www.amstelveeninzicht.nl