Onvrede over buslijnennet in Amstelveen blijft

AMSTELVEEN – Veel inwoners van Amstelveen zijn nog heel ontevreden over het nieuwe vervoerplan voor bussen dat vorig jaar december in werking trad. Concessiehouder Connexxion heeft sindsdien mede op aandringen van wethouder Jeroen Brandes wel wat buslijnen aangepast en haltes behouden, zoals in Bovenkerk. Maar dit gaat actievoerende bewoners, die inspraak hebben gepleegd bij de Vervoersregio Amsterdam, lang niet ver genoeg. Zij worden hierin gesteund door de wethouder, die zegt verder zijn best blijft te doen voor aanpassingen. Zo werd deze week bekend dat het bureau Goudappel Coffeng in opdracht van Amstellandse gemeenten gaat onderzoeken hoe het openbaar vervoer in onder meer Amstelveen kan worden verbeterd.

Onlangs liet Connexxion RTVA weten dat op basis van een aantal inzichten, mede vanuit inwoners, de Vervoerregio, gemeente Amstelveen en Connexxion onderzocht hebben welke zaken mogelijk aangepast kunnen worden. Dit heeft er volgens een Connexxion woordvoerder toe geleid dat per 18 maart lijn 199 weer via haltes Schinkeldijkje, Salamander en Noordammerweg rijdt en dat bij de metrohalte Sacharovlaan een aparte bushalte komt. Daarnaast wordt halte Weldam weer opgenomen in de route van lijn 347. In de vroege ochtend krijgt lijn 174 er twee ritten bij tussen 5:00 en 6:00 uur.

De actievoerder noemen deze aanpassingen een druppel op een gloeiende plaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.