Opera Carmen (Bizet) te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – The Royal Opera presenteert Georges Bizet’s Carmen – één van de meest populaire en bekendste opera’s ooit geschreven – en in de bioscoop in een nieuwe productie van de Australische regisseur Barrie Kosky, die haar première beleefde in de Frankfurtse Opera in 2016. De voorstelling is op maandag 12 maart om 19.30 uur (semi-live) en op zondag 15 april 11.30 uur (encore) te zien in Cinema Amstelveen.

Het verhaal schetst de moeilijke relatie tussen de naïeve jonge soldaat Don José en het uiterst zelfbewuste zigeunermeisje Carmen, een relatie die o.a. door diepe jaloezie een tragische ontknoping kent. Kosky’s niet bepaald traditionele toneelvoering geeft dit tijdloze verhaal van passie en wraak een fris perspectief. Deze productie put uit de theatrale stijlen en conventies van de opéra comique, operette, revue en vaudeville die Bizet ooit inspireerde bij de totstandkoming van zijn werk. De originele muziek, geschreven door Bizet, die destijds bij de première niet te horen was, is ook weer toegevoegd. Deze muziek is sinds toen zelden tot nooit meer gehoord.

Kijk voor meer informatie op: https://schouwburgamstelveen.nl/