Pasen bij Venstra stadsdominee Werner Pieterse

AMSTELVEEN – Stadsdominee Werner Pieterse leest op 28 maart vanaf 19.30 uur het Paasverhaal in Boekhandel Venstra, Stadsplein 102A in Amstelveen. Nog net voor de Passion in de Bijlmer miljoenen kijkers trekt; in de week van de Matthäus Passion is dit het verhaal waar het allemaal mee begon.

Werner Pieterse is theoloog en schrijver en predikant van de Paaskerk in Amstelveen. Hij schreef onder andere Wat blijft – God na de kaalslag, waarin hij een hedendaagse context creëert voor de christelijke belijdenis. Zo leest hij de geloofsbelijdenis als een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast. Ook gebruikt hij het werk van Nietzsche en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhaal. De geloofsbelijdenis die de eeuwen door zoveel generaties troostte en inspireerde krijgt zo opnieuw betekenis. Zijn tweede boek Waar ik je zoek  – verhalen van zwervers, koningen, moeder en kind, verschijnt op 27 mei.

Aanmelden in de winkel of via info@venstra.nl onder vermelding van ‘Pasen bij Venstra’.