Podiumplaatsen voor Van Zijdervelders op eigen badminton toernooi

AMSTELVEEN – Afgelopen weekend, 3 en 4 maart, was sporthal De Meerkamp in Amstelveen het toneel van het “Junior Master Van Zijderveld 2018”.

Twee Van Zijdervelders haalden de finale in hun klasse. Susan Li pakte in de vrouwen enkel klasse U17 het hoogste podium door winst op Kaylee van der Wiel (BC Dropshot). Voor Laila Lechkar was de tweede plaats in de meisjes enkelfinale, klasse U13 het hoogst haalbare. De best presterende deelnemers waren Rens Lagrouw in de U15 en
Royce Mink in de U13. Beide spelers van TFS Barendrecht vielen in de prijzen met een éérste plaats in de mannendubbel (U15) en de gemengd dubbel (U15) en
een tweede plaats in de mannen enkel (U15).

Na een intensief weekend met meer dan 225 wedstrijden kijkt toernooileider Roland Pereboom, namens Van Zijderveld terug op een heel geslaagde sportieve editie van de Junior Masters in De Meerkamp in Amstelveen: “Ons evenement dat eind februari/begin maart op de toernooikalender van Badminton Nederland staat, blijkt populair en er komen dan ook veel deelnemers op af. Publiek, supporters en begeleiders kunnen in De Meerkamp lekker dichtbij de banen komen. Dit draagt bij aan de sfeer. Ook onze sponsoren Macaré Sport en Sportprijzenhandel d’Eendracht komen graag naar De Meerkamp.” Tenslotte bedankt Pereboom Bram Jongerden, bondsscheidsrechter en vervangend referee van Badminton Nederland. Dit in verband met de goede samenwerking zodat op beide speeldagen alle wedstrijden binnen het geplande tijdsschema konden worden afgewerkt. De organisatie van Badmintonvereniging van Zijderveld geeft aan uit te kijken naar volgend jaar.

Het toernooi bij Van Zijderveld maakte deel uit van het landelijke Junior Masters badminton circuit waarop deelnemers punten kunnen behalen voor hun Nationale ranking bij Badminton Nederland.