Politie pakt jeugdige inbrekers op in Amstelveense flat

AMSTELVEEN – De politie heeft gisteren, 11 maart 2018, drie jongens uit Amsterdam in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een flat aan de Mont Blanc in Amstelveen.

De politie krijgt rond 00.50 uur een melding van een inbraak. Agenten en een hondengeleider gaan direct ter plaatse en houden de drie jongens nog in het appartementencomplex aan. De sieraden en het geld dat uit de woning is meegenomen treft de politie bij de aangehouden verdachten aan. Het inbrekerswerktuig neemt de politie in beslag. De gemeente ontvangt van de politie een melding voor Last Onder Dwangsom.

Het vermoeden bestaat dat de inbraak heeft plaatsgevonden door middel van de ‘kerntrekmethode’.

Kerntrekmethode
De inbreker haalt met behulp van een ‘kerntrekker’ het cilinderslot uit de deur en kan dan ongestoord de woning binnengaan. Deze inbraakmethode is eenvoudig tegen te gaan door het slot hiertegen te beveiligen. Deze beveiligingsmethode en andere tips om inbrekers buiten de deur te houden vindt u op politiekeurmerk.nl.