Scheiden GFT-afval levert Amstelveners gratis compost op

AMSTELVEEN – Vier gratis zakken compost à 20 liter. Zaterdag 17 maart delen gemeentewerkers dit presentje vanaf 8:30 uur uit aan Amstelveners. Met deze actie waardeert de gemeente tijdens de landelijke compostdag inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval te scheiden.

BBA-wethouder Peter Bot (Afvalbeheer): “We stimuleren sorteren en scheiden van afval om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk restafval overblijft. Ingezameld GFT brengen wij naar verwerkingsbedrijf De Meerlanden dat dit verwerkt tot onder meer groen biogas, compost en warmte. De compost bieden wij graag aan Amstelveners aan als beloning voor het sorteren van afval. Eigenlijk spreek ik liever van grondstof in plaats van afval. Het meeste afval is namelijk basis voor nieuwe producten. Alleen restafval kunnen we niet opnieuw gebruiken, dat gaat de verbrandingsoven in.”

De actie op de gemeentewerf is eenmalig, de gemeente raadt daarom aan op tijd te komen. Tijdens de actie reiken medewerkers ook gratis stevige tassen uit voor het vervoer van glas naar de glasbak. Ook ontvangen inwoners gratis doorzichtige plastic zakken voor het sorteren van plastic verpakkingsmateriaal, metaal/blik en drankkartons (PMD). Neem een legitimatie mee.

Het adres van de gemeentewerf is Langs de Werf 10 ( bedrijventerrein Legmeer).