Terleth gaat stemmen: de linkerzijde

Tsja… Dan zijn we aangekomen bij nummer 3 en 4.Het gaat hier om extreem links en groen links, en tegen beide heb ik een aangeboren en getogen aversie. Opgroeien in Amstelveen is voor een groot deel van de kinderen ter rechterzijde van het spectrum. Als er nu zelfs enorme villa’s gebouwd worden aan de Lindenlaan op de plek van het oude Panta Rhei-gebouw dan zal dat alleen maar toenemen. Nu ben ik de afgelopen jaren wel door een veel socialere bril gaan kijken en zijn er voelsprieten voor misstanden in de zorg, inkomen en onderwijs gegroeid tussen mijn nekharen. Dus wie weet?.

Lijst 4 dan. De idealen van de SP zijn zeker niet slecht te noemen. Het logo wel. Het dreigen met altijd maar smijten van dat lekkere stuk groente bouwt weinig op. De manier waarop deze partij landelijk geregeerd wordt stemt mij ook niet gerust. De partij is door een aantal figuren van diverse kleine linkse partijen gevormd in de hoop een sociaal bolwerk te kunnen bewerkstelligen dat er toe doet. Mooi uitgangspunt. Toch vreemd dat het dan uitmondt in een dynastie waarbij uiteindelijk de leiding van vader op dochter overgaat. Ik weet, dit is een landelijk verhaal, maar zoiets sijpelt door naar de regio’s. Net zoals een deel van het inkomen van de SP-raadsleden weer terug stroomt naar Oss… Nee, er is zeker ‘markt’ voor in Amstelveen, gekgenoeg vooral onder ogenschijnlijk intellectuelen met de betere inkomens. Daar hoor ik dus ook niet bij. Alleen op het gebied van zorg zal de SP mijn zegen wel altijd hebben.

Lijst 3 GroenLinks, de partij die als ambitieus doel heeft om hier van vier naar zes zetels te schieten. En wonderwel denk ik dat ze dat wel eens kan gaan lukken. Klaver is een frisse, jonge verschijning. Dol als ik ben op documentaires, heb ik die van hem ook gezien. Ieder weldenkend mens met historisch besef die hem ook gezien heeft, zal niet direct gaan voor dit geregisseerde verhaal. Er wringt iets, een jonge uiterst ambitieuze gast heeft op zijn opleiding iets gelezen en de foto’s gezien over en van de legendarische vader en zoon Trudeau (beide, uiterst charismatische leiders van Canada) en probeert dat nu kunstmatig zich eigen te maken. Het lijkt nog te lukken ook, maar hoe lang zal het duren voordat het uitkomt? Gemeentetechnisch gezien kan ik helaas ook niet op ze stemmen, simpelweg omdat er niks gedaan zal worden aan Schiphol, kolencentrales of de snelweg. Wel zal ik straks mijn grappige Vespa Ciao uit 1971 niet meer mogen starten en kan mijn 38 jaar oude Benz direct verkocht worden voor een grijpstuiver naar Polen. En ja, het blijkt dat in de steden waar deze maatregelen zijn ingevoerd dat de luchtzuiverheid daar niet van is opgeknapt… Gek he!? Net zo voor de bühne als het leuke uiterlijk van de partijleider.

[efspanel style=”callout” type=””]
[efspanel-header]
Jon-patrick Terleth
[/efspanel-header]
[efspanel-content]

Jon is geboren op de Prof. Lorentzlaan maar dat bleek geen garantie voor een universitaire studie. Opgegroeid aan de Amsterdamseweg is hij uiteindelijk gestrand in de Patrimoniumbuurt. Nu is hij vader van vier kinderen en getrouwd met een meisje van het schildersbedrijf van 300 meter verderop.
Nee, avontuurlijk is hij niet. Hij heeft gewerkt voor o.a. Intermediair, Elseviers Nursing, Donald Duck & VTWonen. Maar sinds 2005 is hij de (mede-)bedenker en eigenaar van Spokk, de lasergame voor kinderen, misschien wel de grootste publiekstrekker per vierkante meter van Amstelveen.

[/efspanel-content]
[/efspanel]

Foto Klaver: GroenLinks