The Crucifixion in Kruiskerk Amstelveen

Op Goede Vrijdag, vrijdag 30 maart, is er ’s avonds om 20.00 uur een uitvoering van het oratorium The Crucifixion in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Dirigent is Henk Trommel.

Wereldwijd gedenken christelijke kerken op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, de gewelddadige dood van Jezus Christus circa 2000 jaar geleden. In de loop der eeuwen is dit verhaal talloze malen op muziek gezet. Het bekendst in Nederland zijn de grote passie-oratoria van Johann Sebastian Bach, de Matthäus Passion en de Johannes Passion. The Crucifixion past in deze traditie. Het is een romantische versie van het lijdensverhaal, dat in 1887 door de Engelse componist John Stainer is gecomponeerd.

In dit oratorium zijn recitatieven en aria’s die door twee solisten worden gezongen, de bas Matthijs Mesdag en de tenor Arco Mandemaker. Een groot koor zingt de prachtige koordelen en een aantal Engelse hymnen. Het publiek heeft daar ook een aandeel in. Instrumentale ondersteuning wordt gegeven op het hoofdorgel van de Kruiskerk door de bekende organist Dirk Out.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl