Theaterproductie ‘Oorlogsgeheimen’ in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN – Na een aantal jaar komt ‘Oorlogsgeheimen’, op veler verzoek, weer terug. Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment. Op 15 april speelt de voorstelling in de Schouwburg van Amstelveen.

De voorstelling speelt in 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders. Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. En aan zijn buurmeisje Maartje. Maar ook aan dat grote geheim.

Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: https://schouwburgamstelveen.nl/